Jdi na obsah Jdi na menu

Elounda

dreamstime_304163_samaria.jpg

Elounda je krásné letovisko, které se nachází nedaleko od šíje Olous, což je zajímavá archeologická lokalita ve východní části Kréty. Elounda má dvě nádherné pláte. Elounda se řadí mezi nejluxusnější letoviska Kréty. Pláže bývají spíše oblázkové a voda na koupání je teplá. Elounda patří mezi klidnější letoviska na Krétě.

Doprava
Doprava v této oblasti je poměrně široká. Pro cestování můžete využít místní autobusové linky, které bývají pravidelné. Dále si pak můžete půjčit automobil v některé z půjčoven. Přímo z letoviska Elounda můžete podnikat také pěší výlety do oblíbeného římského města Olous. Letište u Heraklionu je vzdáleno zhruba 66 kilometrů a cesta autem sem zabere asi hodinu.

Zajímavá místa
Zajímavým místem zde je Olous, což je zajímavá archeologická lokalita nedaleko Agios Nikolaos. V Olous najdete rozvaliny římského města, které jsou částečně potopené pod mořskou hladinou. Za zmínku stojí i ostrůvek Spinalonga, na kterém je pevnost, která nebyla nikdy dobyta. Velmi krásné je město Agios Nikolaos, které bylo postaveno na troskách bývalé pevnosti Mirabello.

Firo
Hotel Aquila Elounda Village *****
Hotel Elounda Bay Palace *****

VTT
Hotel Porto Elounda De Luxe Resort *****