Jdi na obsah Jdi na menu

Maleme

dreamstime_7637223_agios-nikolaos-coastline-in-crete--greece.jpg

Maleme je letovisko, které se stále rozvíjí. Leží na severním pobřeží přibližně 15 kilometrů od města Chania. Skládá se z několika hotelů a menšího množství penzionů. Maleme má širokou oblázkovou pláž. Maleme je pěkné letovisko, které nebývá přelidněné tak, jako jiné, proto je zde velký klid a cítíte se zde velmi příjemně. V Maleme je několik malých obchůdků se smíšeným zbožím, barů a diskoték.

Doprava
V této oblasti jsou docela dobré autobusové spoje, takže by neměl být problém vyrazit si na výlet někam dál. Můžete si zde také půjčit automobil a vyrazit na delší výlet. Maleme je totiž dobrým výchozím bodem pro poznávání celé západní části ostrova. Nejbližší letiště Souda je vzdálené 34 kilometrů. Na letiště u hlavního města je to přibližně 150 kilometrů.

Zajímavá místa
Nedaleko Maleme je krásné romantické město Chania. Nalezneme zde benátský přístav s majákem a 3 velká muzea. Dalším zajímavým místem v okolí Maleme je laguna Balos, která nabízí nádhernou scenérii. Má průměr kolem 500 metrů a je uzavřená téměř ze všech stran.

 

Futura Hotel ***
Louis Creta Princess Hotel ****
Albatros Hotel ***
Castro Beach Hotel ***
Maleme Mare Bech Resort ***