Jdi na obsah Jdi na menu

Agios Nikolaos

7. 7. 2011

dreamstime_5196033_samaria.jpg

Město Agios Nikolaos je hlavním městem provincie Lassithi. Město bylo založeno v roce 1869 na troskách bývalé pevnosti Mirabello, takže je relativně mladé. Agios Nikolaos je klidné město, které má v okolí sice méně pláží, ale zato je zde nádherný výhled na okolní kopce a příjemné koupání v zálivu Mirabello

Doprava
Ideální doprava v této oblasti je autem. Pokud jedete autem přímo do města, tak je vhodné zaparkovat někde na předměstí, protože parkoviště u centra bývají plná a také zpoplatněná. Také sem můžete cestovat autobusem. Bývají zde pravidelné autobusové linky. Z letiště u Heraklionu je to do města Agios Nikolaos zhruba 61 kilometrů a celkový čas zabere asi hodinu jízdy autem.

Zajímavá místa
Severně od Agios Nikolaos je pevnost Spinalonga, která nebyla nikdy dobyta. Pevnost postavili v patnáctém století Benátčané a vybavili ji 35 děly. Dalším zajímavým místem je planina Lassithi. Je to horská planina uprostřed pohoří Dikti. V minulosti zde bývaly stovky malých větrných mlynů. Zajímavou vesnicí je Kritsa, která se proslavila svébytnou architekturou.

 

Palazzo Arhontiko Hotel ***
Candia Park Village ****
Iberostar Mirabello Hotel *****
Lato Hotel **
Gran Melia Resort *****